Cum sa ai o manichiura fara cusur in 7 pasi simpli?

Cum sa ai o manichiura fara cusur in 7 pasi simpli?

Inainte de a incepe, mainile trebuie spalate cu apa si sapun, apoi hidratate cu crema.

1. Primul pas este aplicarea unui ulei de cuticule pe zona cuticulelor si impingerea lor cu un betisor din lemn de portocal sau de trandafir (acestea doua au o textura moale si nu agreseaza unghia). Atentie! Nu apasam pe

unghie ci inspre deget, paralel cu unghia. La final stergem bine unghiile cu un servetel uscat pentru a indeparta surplusul de ulei.

2. Urmeaza pilirea unghiilor. Aceasta trebuie facuta cu ajutorul unei pile din carton de abrazitate 180, de preferat dinspre partile laterale catre centru, intr-o singura directie, cu atingeri usoare, pana obtinem lungimea si forma pe care le dorim.

Tips & Tricks: Forma care ti se potriveste cel mai bine este cea pe care o ai la baza unghiei! Daca totusi iti doresti sa porti unghiile pilite drept, atunci acestea trebuie sa fie scurte!

 3. Netezim suprafata unghiei cu ajutorul unui smoother si a unui buffer pentru luciu.

 4. Cu ajutorul unei forfecute pentru cuticule (dezinfectata), poti taia particulele de piele moarta care sunt crapate sau prea mari, inestetice.

Tips & Tricks: Niciodata cuticulele nu trebuie taiate complet! Ele au in organism rolul de a proteja unghiile de eventuale infectii. Intotdeauna este bine sa lasam o parte foarte subtire, care nu deranjeaza vizual, pentru ca atunci organismul simte ca are cuticula si nu mai produce una noua. Daca noi taiem complet pielea moarta, atunci corpul simte ca nu are protectie pentru unghie si produce cuticula in exces.

 5. Degresam acum foarte bine unghia cu ajutorul unui servetel din hartie imbibat in alcool, insistand in santul unghial (zona dintre unghie si piele) dar si sub unghie.

 6. Aplici un strat subtire de base coat mai intai pe varful unghiei si chiar sub ea, apoi pe toata suprafata. Daca unghiile sunt foarte subtiri, moi sau exfoliate poti aplica 2 straturi de base coat.

 7. Aplici 2 straturi subtiri de lac colorat, la fel, mai intai pe varful unghiei, apoi pe toata suprafata ei. La final aplici un strat de top coat care usuca rapid, fixeaza culoarea si pastreaza luciul.

 Tips & Tricks: Daca observi ca ai atins si pielea, poti infasura un fir de vata din bumbac pe un betisor de cuticule, il umezesti cu acetona si stergi pielea cu miscari precise, ca sa nu stergi cumva si suprafata unghiei.

 Ti se pare greu de realizat? Consideri ca ai aflat ceva nou?

 Astept cu drag sa imi trimiti o fotografie cu manichiura pe care ti-ai facut-o singura, respectand sfaturile din acest articol!

S-ar putea sa-ti placa