De ce sa nu pilim suprafata unghiilor?

De ce sa nu pilim suprafata unghiilor?

In ultimul timp am tot vazut manicuriste care netezesec imperfectiunile de la suprafata unghiilor, sau asa numitele ,,crestaturi”, insa trebuie sa stiti ca acest lucru poate duce la subtierea si deteriorarea acestora.

Este adevarat ca dupa varsta de 30 de ani, pot aparea la nivelul unghiei mici santuri superficiale. Insa acest lucru este perfect normal, acestea fiind semne care apar odata cu inaintarea in varsta din cauza functionarii deficitare a matricei unghiei (radacina unghiei) care produce celule in exces in anumite zone.

Eu nu recomand netezirea acestor mici denivelari in primul rand pentru ca, in timp, subtiiaza unghia, devine din ce in ce mai fragila si isi modifica aspectul. Ba mai mult de atat, lacul de unghii nu mai adera pe o unghie care a fost in prealabil deteriorata. In final, cel mai rau lucru care se poate intampla, este ca unghia se poate rupe.

Care este recomandarea mea?

Pentru unghiile denivelate sau cu astfel de imperfectiuni, cea mai buna optiune este sa aplicati un lac de unghii opac pentru a umple si a netezi aceste mici santuri. In acest fel patrati intacta grosimea unghiei, camuflati denivelarile si totodata ajutati la intarirea unghiilor, oferindu-le un aspect natural si sanatos.

Voi ce solutii aveti in astfel de situatii?

In continuare, va invit sa-mi trimiteti intrebarile voastre legate de aspectul unghiilor pentru a descoperi impreuna cele mai bune solutii pentru a obtine o manichiura fabuloasa in fiecare zi!

Cu drag,

Catalina

S-ar putea sa-ti placa