Afla ce spun unghiile despre starea ta de sanatate! 5 simptome care nu trebuie ignorate

Afla ce spun unghiile despre starea ta de sanatate! 5 simptome care nu trebuie ignorate


Mainile reprezinta cartea noastra de vizita, unde unghiile au un rol extrem de important, mai ales in identificarea unor probleme de sanatate cum ar fi boli, inflamatii sau chiar infectii. Forma, culoarea sau micile imperfectiuni ale unghiei pot dezvalui simptome ce nu trebuie ignorate si care necesita consultarea unui medic dermatolog. Da, ati inteles bine, trebuie sa actionam din timp!

Te invit sa citesti mai departe si apoi verifica daca unghiile tale prezinta unul din simptomele de mai jos:

Unghii îngalbenite
Asa numitul ,,sindrom al unghiilor galbene” apare la pacientii cu boli pulmonare si limfedem. De asemenea, unghiile pot fi mai deschise la culoare, alb-galbui, daca exista o separare a unghiei de patul unghial – onicoliza.

Atentie! Lacurile de unghii de culori inchise pot ingalbeni si ele unghiile daca sunt aplicate direct, fara un lac de baza. In aceasta situatie este de ajuns sa folosim bucatele de lamaie in care sa ne jucam cu degetele timp de 10 minute, cateva zile (neavand nimic pe unghii, desigur) si sa slefuim suprafata unghiei cu un buretel special, de abrazitate 240.

Pete albe pe unghii
Sunt cazuri in care ne nastem cu astfel de unghii, insa daca acestea apar mai cialis prix quebec tarziu exista sanse sa te confrunti cu o insuficienta renala sau hepatica. Incepe sa consumi mai multa apa si sucuri naturale proaspat staoarse, din fructe si legume, iar daca nu trec in urmatoarele 3-4 luni consulta un medic specialist.

Dungi verticale pe unghie

Dungile verticale pot fi
prezente pe unghie din cauza mai multor factori: schimbarile hormonale date de disfunctii ale tiroidei, stresul si diabetul zaharat sunt principalele posibile afectiuni ce se pot ascunse in spatele acestui simptom.

Poti imbunatati aspectul unghiei cu ajutorul unei pile speciale pentru suprafata, in salonul de manichiura, si nu uita sa consulti un medic specialist pentru a descoperi cauza exacta.

Liniile lui Beau – santuri oriziontale de-a lungul unghiei

Aceste santuri, pozitionate orizontal de-a lungul unghiei, se mai numesc si liniile lui Beau. In cele mai multe cazuri, aceste santuri pozitionate orizontal sunt obtinute in urma apasarii cu instrumentele de manichiura pe zona de la baza unghiei, atunci cand incercam sa dezlipim cuticula.
Totusi, exista cazuri cand pot fi un simptom pentru boli precum diabetul necontrolat, boli circulatorii sau alte afectiuni asociate cu febra mare, cum ar fi oreionul sau pneumonia. Consulta un medic daca observi o asemenea modificare la nivelul unghiei tale

Unghii fragile sau exfoliate
Daca te confrunti cu unghii care se exfoliaza usor sau sunt foarte moi, este posibil sa ai o lipsa de proteine si minerale. Le intalnesc des la persoanele vegetariene, care nu isi asigura necesarul de proteine din leguminoase, soia, ciuperci, quinoa. Nu uitati ca alimentatia este foarte importanta!

In plus exista baze de unghii pentru unghii exfoliate cu rezultate vizibile rapid, iar o tehnica foarte buna este de a nu purta culoare pe unghii timp de o luna si de a aplica zilnic strat peste strat acest tratament timp de o saptamana, apoi se reia procedura timp de patru saptamani.
Dupa parerea mea, in afara de alimentatia saraca in proteine si minerale, principala cauza a exfolierii unghiilor este pilirea acestora cu pile neadecvate. Raman mici aschii care se ridica la cateva zile de la pilire, asadar, varful unghiei trebuie „sigilat“ bine dupa pilire.

Trimite-mi si tu o poza cu unghiile tale si iti pot face gratuit o diagnoza completa cu recomandare de tratament personalizat sau te pot indruma catre un medic specialist daca va fi cazul.

Cu drag,
Catalina Stoica

S-ar putea sa-ti placa