Cum scapi de un obicei daunator precum rosul unghiilor?

Cum scapi de un obicei daunator precum rosul unghiilor?

NAILSPA by Catalina

Surprinzator sau nu, din ce in ce mai multa lume deprinde obiceiul de a-si roade unghiile.  Si nu vorbim aici de cei mici care stim ca fac acest lucru frecvent, ci de adulti.

Specialistii spun ca acest obicei a aparut si continua sa cresca din cauza stresului, care de multe ori ne determina sa facem lucruri pe care apoi cu greu le controlam. Si rosul unghiilor este unul dintre ele.

Chiar daca pe moment simti ca ai rezolvat o problema care te deranja, pe termen lung obiceiul devine daunator si iti afecteaza sanatatea. Cele mai vizibile semne sunt mainile rosii si inflamate, zona din jurul unghiilor devine sensibila si dureroasa, apar infectii la nivelul unghiei. O alta problema care apare este deformarea unghiei ce cu greu poate fi remediata apoi. Aceste unghii deformate au adesea striuri orizontale, santuri si denivelari. Rosul poate duce, de asemenea, la subtierea si exfolierea unghiilor, dar si la deteriorarea cuticulelor. În cazul în care roaderea unghiilor continua destul de mult, cuticulele si matricea unghiei  pot deveni permanent deformate.

Infectiile bacteriene care rezulta din rosul unghiilor, cum ar fi stafilococul și streptococul, pot fi extrem de dureroase. Chiar mai grav, anumite infectii bacteriene anaerobe care pot provoca abcese care trebuie drenat chirurgical de un medic. Dacă aceste abcese nu sunt drenate, poate apare pierderea completă și permanentă a unghiei.

Rosul unghiilor in exces poate provoca, de asemenea, probleme dentare unui individ. Dintii pot suferi schimbari in ceea ce priveste forma. De altfel, in acest proces se pot contacta boli si infectii gingivale.

Cum scapi de rosul unghiilor?

Din fericire exista si solutii la care sper sa apelezi cat mai rapid, daca te lupti sa scapi de rosul unghiilor. Unele masuri presupun mici schimbari in stilul tau de viata, iar altele se bazeaza pe tehnici care tin de realizarea efectiva a manichiurii. Si as incepe cu acestea.

In primul rand fa-ti manichiura regulat. Cu atat mai mult vei evita sa abuzezi de unghiile tale, daca investeti in manichiura ta – iar aceasta este o regula valabila in general.  Investete timp si bani ca sa mergi la salon si vei avea dupa aceea mult mai multa grija de manichiura ta. Alege un model care sa iti placa si de cate ori vei fi tentata de a duce unghiile spre gura, vei observa cat de frumoase sunt unghiile. In mod sigur te vei razgandi sa le mai rozi.

Daca pana acum nu te puteai mandri cu unghiile tale si ai luat hotararea de a scapa de obicei, apeleaza la specialstul de la salon, care va “lucra” putin la mainile tale pentru a le aduce la o forma cat mai naturala. Cateva tratamente regenerative si alegerea unei forme potrivita pentru unghii, vor face minuni. Trebuie sa stii ca in prima faza vei fi sfatuita sa porti unghiile cat mai scurte, pentru ca tentatia de a le roade sa fie mai mica.

Va trebui sa apelezi o perioada si la tratamente care iti vor intari in timp unghiile. De asemenea nu mai purta niciodata unghiile fara oja. Unghiile tari sunt mai putin vulnerabile!

O alta solutie este de a apela la tehnici de manichiura cum este de exemplu prelungirea patului unghial.

Tehnica presupune aplicarea unui gel sau acrilic in nuanta unghiei naturale, dar opac pe patul unghiei si pe zona imediat urmatoare, atat cat ne dorim sa para de lung patul unghie. In felul acesta unghia naturala este mascata si are timp sa cresca natural si sa se regenereze. In plus, gelul nu este atat de apetisant incat sa te faca sa gusti din el.

Iata cum vor arata unghiile tale dupa aplicarea acestei tehnici pentru prelungirea patului unghial. Transformarea este uimitoare!

BEFORE & AFTER
BEFORE & AFTER

Si pentru ca vorbeam si de schimbari in stilul de viata, ai putea face mici eforturi ca sa scapi de rosul unghiilor. In primul rand e nevoie sa te relaxezi. Stresul determina rosul unghiilor, dar si faptul ca iti rozi unghiile te streseaza si mai mult. Asa ca mai bine bea un cei, iesi la o plimbare, fa sport!  Apoi ofera-ti mici recompense, daca reusesti ca timp de o saptamana sa nu te atingi de unghii. Fa-ti o programare la salon, ia-ti o crema si in timp recompensa se va transforma intr-o manichiura perfecta, unghii lungi si rezistente.

Un alt lucru pe care poti sa il faci este sa ai mereu cu tine o trusa de unghii si de fiecare data cand simti ca e nevoie de o interventie, sa o faci cu ajutorul ustensilelor pentru manichiura si nu cu dintii.

Daca te numeri printre cei care au deprins acest obicei si nu mai poti scapa de el, poti incepe prin a aplica aceste trucuri. Succes!

S-ar putea sa-ti placa