Polished Man – campania impotriva abuzurilor asupra copiilor

Untitled

Si barbatii isi vopsesc unghiile cateodata! Si nu oricum, ci pentru o cauza nobila! In perioada 1-15 Septembrie, in Australia, tot mai multi barbati isi vopsesc cel putin o unghie intr-o culoare vie in vederea cresterii gradului de constientizare a violentei impotriva copiilor. Oamenii care participa la acest eveniment isi picteaza o unghie cu lac colorat pentru a incuraja discutarea acestei probleme.

Campania este in cea mare parte adresata barbatilor, avand in vedere ca 90% din toate formele de violenta comise impotriva copiilor sunt comise de barbati. La nivel global, 1 din 5 copii experimenteaza violenta fizica inainte de varsta de 18 ani.

Initiativa le apartine celor de la YGAP, o organizatie non-profit condusa de voluntari ce are ca scop combaterea saraciei si a excluziunii sociale in Australia, Asia si Africa. Ideea i-a survenit fondatorului acestei organizatii, Elliot Costello, cand a intalnit-o in Cambodgia pe Thea, o fetita de numai 10 ani, abuzata fizic si sexual in oferlinatul careia fusese incredintata dupa moartea tatalui ei. Sursa de inspiratie pentru campania Polished Man a venit cu o zi inainte ca Elliot sa paraseasca Cambodgia, dupa ce Thea i-a pictat o inima pe mana si i-a vopsit unghiile cu oja.

1

2

3

Ca urmare, campania isi propune sa incurajeze oamenii sa-si atraga colegii si prietenii lor in  “ceea ce inseamna sa fii un barbat”, sa nu accepte si promoveze violenta si sa-si  coloreze o unghie pentru a reprezenta unul din cei cinci copii care se confrunta la nivel global cu abuzurile fizice si sexuale. “Am purtat in fiecare zi aceste 2 unghii colorate si asta e cel mai interesant lucru la aceasta campanie. De regula, nu vezi un barbat purtand oja si, bineinteles, toata lumea se intreaba de ce o faci. Tocmai acest lucru da viata campaniei!”, declara Elliot Costello pentru Daily News Australia.

Printre ambasadorii acestei campanii se numara nume sonore in Australia, precum: TIM COSTELLO – castigator al Premiului Australian pentru Pace, GYTON GRANTLEY – actor, LEHMO – pzentator de radio si TV sau CHRIS JUDD- fotbalist.

polished man collage

Si, asa cum era de asteptat, fenomenul a devenit viral, tot mai multa lume imbratisand ideea de a-si vopsi o unghie cu lac colorat. Mai mult decat atat, s-au strans si fonduri in valoare de 2160$ pana in acest moment.  Acestea vor fi folosite la dezvoltarea unor  programe inovatoare care vizeaza prevenirea violentei asupra copiilor.

polished man campaign Collage

Si tu poti deveni un Polished Man, sustinand aceasta cauza fie prin raspandirea acestei campanii, fie donand aici.

Nu sta deoparte! Incurajeaza discutiile despre ceea ce inseamna sa fii un barbat adevarat, un model de viata pozitiv! Daca vei reusi sa convingi lumea sa reflecte asupra acestui lucru, vei face primul pas catre combaterea abuzurilor asupra copiilor!

Sursa photo: dailymail.co.uk, polishedman.com.au, facebook.com/YGAP.main

S-ar putea sa-ti placa